Het paard als leermeester

THERAPIE MET PAARDEN

Nederland opent haar deuren voor een dynamische en spraakmakende vorm van begeleiding, cover boek het paard als leermeester 219x300waarin de rol van therapeutisch leermeester is toebedeeld aan … het paard. De inzetbaarheid van dit edele wezen als helende schakel blijkt zeer effectief te zijn. Maar waarom neemt het paard hierin zo’n bijzondere plek? Wat is de formule? Is het zijn kuddegedrag, sensitiviteit, kracht, of de tot de verbeelding sprekende mystieke wereld die achter het paard schuilgaat?
Petra Nelstein, zelf werkzaam op het gebied van mens-dierverbinding, heeft hiernaar uitgebreid onderzoek verricht. Om een zo transparant mogelijk beeld te krijgen van deze hedendaagse therapievorm – ook wel bekend als equitherapie of Equine Assisted Therapy – heeft ze diverse deskundigen geïnterviewd. Zo wordt hiermee voor het eerst actuele informatie geboden over deze groeiende therapievorm in Nederland.

Interviews zijn gehouden met o.a. paardenfysiotherapeut Jarko Dun, dierenarts Eric Laarakker, Géza Kovács en Inge Umbgrove – beiden BIG geregistreerd psychologen – werkzaam binnen de hippische praktijk voor psychologie en begeleiding en oprichters van de Rainbow Range, voltige-instructeur en trainer Martijn van Kooij, Florine Vermaas, hippotherapeut met fysiotherapeutische achtergrond, equitherapeuten Nathalie van der Knaap en Lucian Voet, Jan van Summeren, directeur van ZorgDier Nederland en mede-oprichter Platform voor Dieren en dr. Marie-José Enders-Slegers, senior docent/ onderzoeker Universiteit Utrecht Faculteit Sociale Wetenschappen/ afdeling Klinische en Gezondheidspsychologie, gericht op studie en onderzoek mens-dierrelaties en dierondersteunde activiteiten

180 bladzijden, geïll, kleurenfoto’s, ISBN 9789020203530

Prijs ; € 19,95
Het boek is in sommige boekhandels misschien nog te koop maar is als reader ook te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er zijn nog enkele exemplaren te bestellen bij de auteur.